2011-02-28 12:16:40• hírek • Szatmár.ro

Elhanyagolt szatmári gyerekek

Az elmúlt hétvégén több sokkoló esettel is találkoztak a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának dolgozói. Egy alig egyéves kislányt összeharapdáltak a patkányok, három kiskorú testvér pedig fagyási sérülésekkel, tüdőgyulladással került a kórházba, az egyik gyermek pedig meghalt - az eseteket a gondatlanság és a kegyetlen bánásmód okozta.

Hétfőn éjfél után pár perccel a fertőző osztályra utaltak be egy egyéves kislányt: a gyereket patkányok harapdálták össze. Az elhanyagolt kicsit azonnal beutaltuk a kórházba, az esetről pedig a hatóságokat is értesítettük - nyilatkozta portálunknak Rodica Lohan, a megyei kórház sürgősségi osztályának asszisztense.

Alig egy nappal korábban, vasárnap a kora reggeli órákban három kiskorú testvért a mentősök szállítottak a megyei egészségügyi intézménybe: a legidősebbet, egy hatéves kisfiú kihűléssel, hipotermiás sokkban, négyéves húgának fagyási sérülések voltak mindkét lábán, a legfiatalabbnak, egy nyolchónapos kislánynak pedig súlyos tüdőgyulladása volt.
Mint megtudtuk, a gyerekeket azonnal beutalták a gyermeksebészetre illetve a gyermekosztályra az anyjukkal együtt.

„A kicsik egy szétbomlott családból származnak, nehéz anyagi körülmények között élnek. Az anya elmondása szerint, a gyerekeket az apa üldözte ki egy veszekedést követően a házból az éjszaka folyamán. Nem volt hova menniük, az utcákat rótták, így következett be a baj" - magyarázta Rodica Lohan. A négy év körüli gyermek a súlyos kihűlés miatt nem élte túl az esetet.

A kórház a testvérek esetéről értesítette a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságot, az intézmény pedig nyomozást indított. Február 25-28. között összesen 375 pácienst láttak el a sürgősségin - köztük két férfit kihűlés miatt kellett kezelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: