2010-01-22 16:40:12• hírek • Szatmár.ro

Elhalasztott döntés

Elnapolta a Közigazgatási Bíróság a döntést az egri tanács feloszlatása ügyében.

A határozathozatalra amiatt nem került sor, mert a döntéshozók „polgármesteri ellenzékként" tekintett csoportja kifogásolta: Szabó Elek azzal az ügyvéddel próbálta meg alátámasztani a testület feloszlatására tett indítványát, akit a helyi közpénzekből fizetnek, lévén, hogy szerződésben áll a polgármesteri hivatallal.

- Nem engedhetjük meg, hogy egy, az egri lakosok pénzén alkalmazott szakember egyetlen személy érdekeit tartsa szem előtt, és ne a helyi tanácsoskét, emberekét - nyilatkozták a szóban forgó tanácsosok.

Szabó Elek, a község polgármestere ellenben úgy látja: az ügyvéd nem a helyi tanáccsal, hanem a polgármesteri hivatallal szerződött szolgáltatásvégzésre, és képviselheti ugyan a tanácsot is a törvény előtt, de csak speciális esetekben.  A bíróság február 4-ére halasztotta a döntéshozatalt .

Az Egri Helyi Tanács feloszlatására decemberben azt követően tett indíványt a polgármester, valamint a prefektúra, hogy a döntéshozók három, egymást követő ülésen nem hoztak döntést. Egriben, mint köztudott, a legutóbbi helyhatósági választások óta igen „puskaporos a hangulat", a tanácsülések nem zajlodhatnak le veszekedés, vádaskodás nélkül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: