2016-09-21 14:00:12• hírek • Szatmár.ro

Elhagyott autóroncsok Szatmárnémeti utcáin

Szeptember 16. és 20. között a helyi rendőrök Szatmárnémeti utcáit róva térképezték fel, hogy merre vannak elhagyott, hosszú ideje el nem mozdított autók.

Egyebek mellett a Tarnavei, a Jiului utcában és az Amaci úton is találtak ilyeneket. A rendőrök a gépjárművökön hagyták a figyelmeztetést, hogy a tulajdonosok 10 napon belül szállítsák el a roncsokat.

A törvény lehetőséget ad rá, hogy amennyiben az autók tulajdonosai ezt nem teszik meg, akkor 1000-2000 lejes pénzbüntetéssel lehet sújtani őket. Ebben az esetben nem érvényes a lehetőség, hogy a 48 órán belül befizetett büntetés esetében csak az összeg felét kell átadni.

Ha ezt követően sem viszik el az autót, akkor azt a közterületfenntartók elszállítják és eladják vagy beadják az ócskavasba.

Ezért arra kérik az elhagyott autók tulajdonosait, hogy szállíttassák el a gépjárműveket a közterületről, mielőtt megérkezik a büntetés vagy eltűnik az autó. Arra is figyelmeztetnek, hogy azokban az esetekben, amikor nincs rendszámtábla a roncson, azaz nem beazonosítható a tulajdonos, azt egyszerűen elszállítják az ezzel megbízottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: