2009-09-09 16:33:13• hírek • Szatmar.ro

A Ferrari akarja, a többiek nem

Nem váltott ki nagy lelkesedést a többiekből a Ferrari három autós terve.

Az olasz Ferrari többször is hangot adott annak a szándékának, hogy el szeretné érni, hogy a következő szezonban legalább a gyári istállók három autóval vegyenek részt a Forma1 küzdelmeiben. Egyelőre azonban úgy tűnik, ezzel az elképzelésükkel egyedül maradtak.

Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint az ötlet meggondolatlan és szerinte a Ferrari azért szeretne egy harmadik autót, mert túl sok versenyzővel van szerződéses viszonyban. Utóbbi kijelentés nem jár messze a valóságtól, lévén Kimi Raikkönennek és Felipe Massának élő szerződése van a következő szezonban is, akárcsak a most szerződtetett Giancarlo Fisichellának és a két tesztpilótának, Marc Genének és Luca Badoernek. Emellett a Ferrari kapacitálta Michael Schumachert is, hogy térjen vissza, míg egybehangzó sajtóinformációk szerint jövőre Fernando Alonso is a maranellóiakhoz tart.

Sir Frank Williams szerint a harmadik autó bevezetése tovább növelné a nagyok dominanciát és rontaná a kis istállók esélyeit. „A két vagy három élcsapat hatalmas költségvetésével és szinte verhetetlen autóival elfoglalnák az első négy rajtsort. Az ötödik sorból pedig már esélyed sincs az élboly közelébe jutni", mondta a Williams főnöke.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke ugyanakkor megvédte feljebbvalói tervét, szerinte ugyanis ez növelné a Forma1 értékét: „Nézőpontunk szerint a Forma1 javára válna, ha a nagy istállók három autót vetnének be. Ez az, amit a szurkolók is akarnak. A nagy csapatok és az ismert pilóták határozzák meg a Forma1 értékét."



Három autót indítana jövőre a Ferrari


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: