2019-06-21 10:51:27• hírek • Bede Emőke

Elhagyatott házban bukkantak hatalmas mennyiségű csempészcigarettára – Helyszíni képek

Júniús 20-án, 20 óra körül az avasfelsőfalui határrendészek furcsa, s épp ezért gyanús dologra lettek figyelmesek: alig 2,5 kilométerre a román–ukrán határtól, Komorzán közelében egy fickó nagy méretű dobozokat pakolt ki egy szemmel láthatóan elhagyatott házból. S ahogy azt már most sejteni lehet, a zöld fóliába burkolt csomagok bizony csempészcigarettát rejtettek.

A határrendészek feltartóztatták az 54 éves, Szatmár megyei férfit, majd átvizsgálták az autóját. A kocsiban 6 dobozt találtak, de a lakatlan ház ablakán benézve egyértelművé vált, hogy odabent további csempészcigaretta-csomagok vannak. Rövid nyomozás után sikerült azonosítani az épület tulajdonosát, aki készségesen be is engedte a házba a hatóság embereit. Odabent összesen 24 dobozt találtak az egyenruhások, ám a történetnek itt még koránt sincs vége.


A helyszín átvizsgálásakor ugyanis egy újabb autóra bukkantak, melyben egy hölgy várakozott. Mint utóbb kiderült, a nő a tetten ért pasas felesége, és ő töltötte (volna) be az őrszem szerepét a rakodás idején. A házaspár balszerencséjére azonban a határrendészek szemfülesebbek voltak, így a férjet és a feleséget is előállították, majd a cigarettával és az autóval együtt a hatóság avasfelsőfalui székhelyére szállították őket.


A leltározás szerint 15 ezer csomag cigarettát rejtettek a dobozok, e mennyiség értéke a becslések szerint 175 500 lej. A csempészethez használt autót, egy 9400 lej értékű Seat Alhambrát a nyomozás további idejére lefoglalták, a hatalmas mennyiségű, Ukrajnából érkező cigarettát pedig elkobozták. Az ügyben bűnügyi eljárást indítottak.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: