2018-02-22 08:24:50• hírek • Kocsis Zoltán

Lazio - FCSB: Jönnek a nagyágyúk

A bukaresti első mérkőzéssel ellentétben a hazai visszavágón a Lazio várhatóan legerősebb csapatával áll ki a FCSB ellen az Európa Liga 16-os döntőjének visszavágóján.


„Játsszanak a legjobbak!”, adta ki a jelszót Simone Inzaghi a találkozót megelőző szerdai sajtótájékoztatóján. Nincs helye a tartalékolásnak, a kísérletezgetésnek – már ha a Lazio tovább akar jutni, amihez egy gólos hátrányt kell ledolgoznia. Már pedig a jelek szerint tovább akar jutni.


Erre utalnak legalábbis az hírek, melyek szerint az odavágóval ellentétben ezentúl bekerül a kezdőbe Stefan de Vrij, Marco Parolo, Luis Alberto, Nenad Lulics és Ciro Immobile is. Ilyen körülmények között csak Stefan Radu és Szergej Milinkovics-Szavics maradna ki a legjobbnak tartott csapatból. Utóbbi helyett Felipe Anderson kaphat lehetőséget, ami azt is jelentené, ultra offenzív játékkal készülnek a „római sasok”


Immobile a hétvégén ismét megtalálta góllövő cipőjét sérülése után, a Lazio pedig öt meccs után ismét nyerni tudott – 2-0-ra győzte le a Veronát.


Kettőt rúgott a FCSB is a hétvégén – de micsoda különbség: ugyanannyit is kapott a Dinamótól. Ugyanakkor a csapat lelki erejét bizonyítja, hogy két gólos hátrányból sikerült felállnia és egyenlítenie. Andrei Vlad viszont mindkét gólnál hibázott, kérdés, a 18 éves kapus védhet-e az Olimpicóban és ha igen, mennyire viselték meg a vasárnapi hibái. Helyét a 36 éves Eduard Stancioiu veheti át, aki viszont majdnem egy éve, 2017 márciusában állt utoljára kapuban bajnokin. Nicolae Dica a csatársorban is problémákkal küzd, mivel az amúgy is formán kívül teljesítő Denis Alibec sérüléssel bajlódik.


Ami az Európa Liga magyar érintettségű csapatait illeti, Gulácsi Péter és a RB Leipzig 3-1-es előnyből, míg Kádár Tamás együttese, a Dinamo Kijev 1-1-es döntetlenről várja a 16 közé jutásért vívott párharca visszavágóját.


 A német klub az olasz listavezető Napoli otthonában diadalmaskodott az első összecsapáson, és az AEK Athén stadionjában döntetlenre végző Kádárékhoz hasonlóan saját közönsége előtt juthat tovább.
    

Kleinheisler László kazah együttese, az Asztana a Sportinghoz látogat Lisszabonba a hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereség után. A Salzburg Real Sociedad ellen készülő keretében pedig ott van a 17 éves Szoboszlai Dominik. Ebben a párharcban 2-2-re végződött a múlt heti, spanyolországi mérkőzés.


Cosmin Moti és Claudiu Keserü csapata, a bolgár Ludogorec Razgrad három gólos hátrányban léphet pályára az egyre inkább magára találó Milan otthonában. Rendkívüli izgalmakat ígér az Atalanta és a Dortmund, a Villarreal-Lyon és a Celtic – Szentpétervár összecsapása. A bergamóiak 3-2-es hátrányból fogadják a Borussiát, a „sárga tengeralattjáró” 3-1-es hátrányból az Olympique-et, a Zenit pedig 1-0-ás hátrányból a skótokat.


Egy párharcban már lejátszották a visszavágót, a CSZKA Moszkva idegenbeli gól nélküli döntetlen után 1-0-ra legyőzte a szerb Crvena Zvezdát és első csapatként bejutott a legjobb 16 közé.


Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágó:
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Nice (francia) 18.00 (3-2)
Sporting Lisboa (portugál)-Asztana (kazah) 20.00 (3-1)
Lazio (olasz)-FCSB (román) 20.00 (0-1)
Plzen (cseh)-Partizan Beograd (szerb) 20.00 (1-1)
Villarreal (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20.00 (1-3)
RB Leipzig (német)-Napoli (olasz) 20.00 (3-1)
Zenit (orosz)-Celtic Glasgow (skót) 20.00 (0-1)
Dinamo Kijev (ukrán)-AEK Athén (görög) 20.00 (1-1)
Atlético Madrid (spanyol)-FC Köbenhavn (dán) 20.00 (4-1)
Braga (portugál)-Olympique Marseille (francia) 22.05 (0-3)
Arsenal (angol)-Östersund (svéd) 22.05 (3-0)
AC Milan (olasz)-Ludogorec (bolgár) 22.05 (3-0)
Salzburg (osztrák)-Real Sociedad (spanyol) 22.05 (2-2)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: