2009-09-17 14:45:28• hírek • Gozner Gertrud

Elfogyott a pénz

Pénzhiány miatt nem kaphatják meg a támogatást a munkanélküli segélyalapból azok a szatmári cégek, akik frissen végzett fiatalokat alkalmaznak - tudtuk meg Doina Iurától, a Megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség igazgatójától.

Jelen pillanatban egyetlen lejt sem tudunk fizetni, minden pénz a nyugdíjak és a munkanélküli segélyek kifizetésére megy el - tette hozzá az igazgató.

Iura szerint a vállalkozások leghamarabb a kormány költségvetés-kiegészítő intézkedése után juthatnak hozzá a nekik járó támogatáshoz, de ennek időpontja még nincs leszögezve. Amint megérkezik a hivatalhoz a kért összeg, azonnal visszamenőleg is kiosztjuk a végzettek után járó jutatatásokat, abban az esetben ha az alkalmazás óta nem járt le a 12 hónap - fejtette ki az ügynökség vezetője. Szatmár megyében jelenleg 45 céget tartanak nyilván, aki jogosult lenne a támogatásra, de a pénzhiány miatt egyikük sem részesül benne.

Az erre vonatkozó törvény szerint a felsőoktatási intézményt végzett fiatalok foglalkoztatása esetén a munkaadó 12 hónapra megkapja az alkalmazáskor érvényes szociális referenciamutató 1,5-szörösét, a líceumot végzettek alkalmazása esetén pedig az 1,2 szeresét.

A munkáltató kötelezettsége, hogy szerződés megkötésétől számítva legkevesebb három évig fenntartsa a munkaviszonyt, ellenkező esetben köteles visszafizetni az addig felvett összegeket, illetve az összegre számított kamatokat.


Doina Iura, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség igazgatója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: