2017-06-07 11:42:17• hírek • MTI

Az Iszlám Állam magára vállalta az iráni támadásokat

Több fegyveres megtámadta az iráni parlamentet szerdán, és mintegy húsz kilométerrel távolabb, a teheráni Khomeini-mauzóleumnál is lövöldözés volt.

Az Iszlám Állam szunnita dzsihadista szervezet jelentkezett az iráni parlament és a teheráni Khomeini-mauzóleum elleni szerdai támadás elkövetőjeként – jelentette az al-Arabíja pánarab hírtelevízió, amelyet a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézett.

Heten meghaltak az iráni parlament elleni fegyveres támadásban szerdán – jelentette a Tasnim iráni félhivatalos hírügynökség, amely úgy tudja, hogy a támadók négy túszt ejtettek az épület felső emeletén. A Tasnim a helyszínen tartozókodó forrásokat idézve jelentette ezt, hozzátéve, hogy biztonsági tisztségviselők ezt egyelőre nem erősítették meg. A hírügynökségi jelentés szerint az iráni Forradalmi Gárda túszszabadító egysége megölte az egyik támadót a parlamentben.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a lövöldözés közben tovább ülésezett a törvényhozás, amit közvetített az állami rádió, s ebből arra lehet következtetni, hogy az incidens nem a parlamenti ülésteremben történt. A Tasnim hírügynökség szerint képviselőknek nem esett baja.

Meghiúsítottak egy harmadik támadást 

Az iráni hírszerzési minisztérium közölte szerdán, hogy a parlament és a Khomeini-mauzóleum ellen elkövetett merényletek után a hatóságok meghiúsítottak egy harmadik támadást; a tárca arra kérte a teherániakat, hogy ne használjanak tömegközlekedési eszközöket – jelentette az IRIB iráni állami tévé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: