2008-11-10 16:27:29• hírek • Szatmár.ro

Elfogták a szatmári fosztogatókat

Profi betörőket fogtak el csütörtökről péntekre virradó éjjel a szatmári rendőrök, akik után már 2007 óta nyomoztak a hatóságok. A betörők minden esetben éjjel hatoltak be a kiszemelt magánházakba, amikor a tulajdonosok az emeleten aludtak.

A két magyar állampolgárságú személyt, S. Lászlót és N. Györgyöt, a szatmárnémeti Diana utcában fogták el, egy szervezett járőrözés során. A két gyanúsítottnál csavarhúzót, maszkot és termopán ajtó megolvasztására alkalmas gázkészüléket találtak. Amikor meglátták a rendőröket, menekülni kezdtek a Golsescu híd irányába, azonban sikerült őket feltartóztatni. A két gyanúsítottat öt betöréssel, illetve 200 ezer lej ellopásával vádolják. A gyanúsítottak mindent tagadnak. Jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Az esetről hétfőn sajtótájékoztató keretében számoltak be a Szatmár Megyei Rendőrség előljárói, illetve bemutatták a betörésekhez használt tárgyakat. Elmondták, a két betörő profi módon hajtotta végre a bűncselekményeket, körülbelül 10 perc leforgása alatt.

Jómódú emberekhez törtek be, de csakis olyanokat raboltak ki, akiknek a ház emeletén volt a hálószobájuk. Azokban a házakban, ahol riasztó volt, nyilván nem volt bekapcsolva, mivel a lakók otthon tartózkodtak, így a betörőknek csak az ajtón kellett bejutniuk. A legtöbb esetben egy egyszerű, hangtalan gázkészülékkel olvasztották meg az ajtót, majd csendben bementek.

Az esetek túlnyomó részében nem vittek el csak pénzt és ékszereket. Előfordult, hogy az autók kulcsát is megtalálták, azonban nem vitték el azt sem, csupán ellenőrizték, hogy van-e pénz az autóban és sok esetben nem is kellett csalódniuk. Az egyes házakban felszerelt kültéri kamerák sem segítettek a nyomozásban, ugyanis az elkövetők maszkot viseltek. A nyomozás során kiderült, a két gyanusított Szilágy megyében és Magyarországon is követett el hasonló bűncselekményeket.

A hatóságok azt javasolják, amennyiben van rá mód, mindenki minőségi riasztót szereltessen be, mely az éjszaka folyamán is működtethető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: