2015-01-29 20:52:26• hírek • Nagykároly.ro

Elfogták a hírhedt nagykárolyi cigicsempészt

Csütörtök hajnalban hatoltak be a kommandósok Lakatos András, ismertebb nevén Tono házába, akit Szatmár megye és az egész észak-nyugati országrész legveszélyesebb cigarettacsempészének tartanak.

Több mint 50 kommandós lepte el a nagykárolyi Eliberării utcát, ahol a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nagyváradi ügyészeinek irányításával több helyszínen kezdték meg a házkutatást.

A gyanú szerint az ukrán és magyar cigaretta-maffiával is kapcsolatban álló férfi által érkezett a csempészett dohányáru Nagykárolyba, majd indult onnan tovább Magyarországra és a Székelyföldre. Lakatost embercsempészésért már elítélték és jelenleg zsarolás, cigarettacsempészés, adócsalás, uzsora és bűnszervezet létrehozása vádjával folyik ellene eljárás.

Lakatos társai és szállítói házában is kutatott a hatóság, mely során jelentős mennyiségű, különböző márkájú cigarettát és készpénzt foglaltak le a törvény emberei, 20 személyt pedig előállítottak, köztük Lakatos András feleségét is.

Egyeseket a Szatmár Megyei Rendőrség székhelyére, másokat a DIICOT szatmárnémeti székhelyére szállították kihallgatás céljából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: