2009-02-26 17:04:04• hírek • Parajdi Andrea

Elfogadták az urbanisztikai terveket

Elkezdődhet az Aquapark és a Real Magnum bevásárlóközpont kiépítése, ugyanis a városi tanács csütörtöki ülésén jóváhagyta a beruházások városrendezési tervét.

Már.korábban beszámoltunk arról, hogy elkészült a Golescu híd lábához tervezett Real Magnum bevásárlóközpont és a város szélére, a Sárerdő mellett létesítendő Aquapark urbanisztikai terve. A városrendezési dokumentumokról csütörtöki ülésén döntött a Városi Tanács. A beruházók immár kérhetik az építkezési engedélyeket.

Nits János, a Városi Tanács urbanisztikai bizottságának tagja módosítást javasolt az Aqupark városrendezési tervét illetően. Mint mondta véleménye szerint szükség lenne egy kerékpárok számára kialakított parkolóhelyre, ezt az elképzelést azonban az előterjesztett dokumentumok nem tartalmazták. Mivel az Aqupark egy komplex üdülőövezet lesz, nincs kizárva, hogy a városból többen is kerékpárral közelítenék meg a létesítményt. A tanácsosok ezzel a módosítási javaslattal fogadták el az üdülőövezet urbanisztikai tervét.

A Real Magnum bevásárlóközpont előterjesztett tervein is változtatásokat javasolt Nits János tanácsos. A bevásárlóközpontra és a kormányfinanszírozásból épülő úszómedencékre egy közös városrendezési terv készült, amelyekhez a környék infrastruktúrájának kiépítése is hozzátartozik.

A tervek a plázához való bejárhatóság kiépítését is magukba foglalják. A létesítmény a Károlyi útról, illetve a Golescu hídról is megközelíthető lesz, illetve a híd alatt egy utat is kiépítenek, amely összeköttetést biztosít a 16-os lakónegyeddel. Nits arra hívta fel a figyelmet, hogy egyeztetni kellene a beruházóval arról, hogy vállalja fel a Károlyi út kiszélesítési és modernizálási munkálatait, illetve a töltés mellé tervezett útszakasz kiépítését is, kizárólag a bevásárlóközpont körül. Az úszómedencék megközelíthetőségét mindenképpen a városnak kell biztosítani, s ez önmagában is nagy költséget jelent- mondta a tanácsos.

Néhány éven belül Szatmárnémetiben is lesz aquapark.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: