2014-01-13 16:27:00• hírek • Kocsis Zoltán

Elfogadták az emelést az árusok – újratárgyalás fél év múlva?

Elfogadták a megemelt bérleti díjakat a Szamos piac árusai, miután pénteken és hétfőn is tárgyalást folytattak Dorel Coica polgármesterrel. Szatmárnémeti első embere megígérte a piac tejes modernizálását és az árak újratárgyalását.

Miután a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen több tíz, a Szamos piacon áruló személy hangot adott nemtetszésének a bérleti díjak emelése kapcsán, Coica két alkalommal is tárgyalt velük: előbb pénteken terepszemlét tartott a Szamos-piacon, ahol saját szemével meggyőződött az árusok nem ritkán méltatlan körülményeiről. Hétfőn immár saját irodájában fogadta az elégedetlenkedőket.

A hétfői megbeszéléseket követően az árusok hajlandóak voltak elfogadni a tanács által megszavazott emelést. Mindezt azt követően, hogy a Coica megígérte: az így bejött többletjövedelmet csakis a piacok modernizálására fordítják. Pontosan ez az, ami Maskulik Csaba RMDSZ-es frakcióelnök javaslatára került bele a határozatba.

A hétfői megbeszélések során megegyezés született arról is, hogy minden egyes árus saját kioszkot kap majd, a bérleti díjakat pedig fél év elteltével újratárgyalhatják a felek.

A Szatmárnémeti Városi Tanács hétfői rendkívüli ülésén átlagosan 60%-kal emelte meg a piaci bérletek árát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: