2009-03-19 17:38:57• hírek • Parajdi Andrea

Elfogadták az előtanulmányokat

Elkezdődhet a Poligonului utcára tervezett ANL lakások kivitelezésének licitje, ugyanis a városi tanács elfogadta az elkészített előtanulmányokat.

Ahogyan már többször is tájékoztattuk olvasóinkat, az Országos Lakásügynökség (ANL) szociális lakásokat épít Szatmárnémetiben is. Mivel Ilyés Gyula polgármester tavaly ősszel az eredeti tervek módosítását kérte, így a lakásvásárláson kívül, fiatal családok kedvezményes áron bérbe is vehetik az otthonokat, illetve olyan családok is lakáshoz juthatnak, akiket tulajdonjogi okok miatt az állam kiköltöztetett otthonaikból.

Az épületek a Poligonului utcán több év lefolyása alatt valósulnak meg, ugyanis az egyes funkciókra szolgáló tömbházak különböző tervek szerint épülnek fel, így nem lehet sablonszerűen dolgozni. Idén egyébként az ANL költségvetése is szűkös, ezért az is kérdéses, mennyit fordítanak a Szatmárnémeti beruházásra.

Március 19-i ülésén a helyi tanács jóváhagyta a hónapokon át készített előtanulmányokat, így egy komoly előrelépés történhet a Poligonului zóna kiépítése irányába. Az elfogadott gazdasági mutatók, és a megvalósíthatósági dokumentumok alapján immár licitre bocsájthatják a kivitelezési munkálatokat.

A Closca sugárúton 2002-ben készültek el az ANL lakások.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: