2012-05-08 17:53:29• hírek • rmdsz.ro

Elfogadták az RMDSZ által kezdeményezett tervezetet

Megszavazta a képviselőház plénuma a pénzügyi amensztiára vonatkozó törvénytervezetet, amelyet az RMDSZ képviselői és szenátorai kezdeményeztek - jelentette be május 8-án Borbély László a szavazást követően Bukarestben.

A politikus elmondta, az RMDSZ már január elején kérte, hogy mentesítsék a közalkalmazottakat az alól a kötelezettség alól, amelyet a Számvevőszék rótt ki, és amely arra kötelezné a helyi önkormányzatokban dolgozókat, hogy fizessék vissza azokat a fizetéspótlékokat, amelyeket a kollektív munkaszerződések alapján, törvényes módon kaptak.

A jogszabályt április 23-án elfogadta a Szenátus plénuma, ma pedig törvény-erőre emelkedett azáltal, hogy a döntő ház, a képviselőház is igent mondott.

"Számításaink szerint mintegy 300.000 embert érint a pénzügyi amnesztia. Ezeknek az embereknek jelenleg nincs miből visszafizetni ezeket a bérpótlékokat, van olyan helyzet is, hogy havonta kevesebb mint 500 lejjel megy haza az a közalkalmazott, aki visszafizetné bérpótlékait. Ez anyagilag nagyon megterhelő a családoknak, ezért tartottuk fontosnak összeállítani ezt a törvénytervezetet. Az RMDSZ kezdeményezése számtalan család életét könnyíti meg" -mondta el Borbély László.

A politikus kifejtette, ma egy igazságtalanságot sikerült kiküszöbölni, hiszen ezek a közalkalmazottak jogos juttatásként kapták meg a bérpótlékaikat, kollektív munkaszerződés alapján, így igazságtalanul kellett visszafizessék azokat.

A képviselőházban ma megszavazott,  pénzügyi amnesztiára vonatkozó törvény közel 300.000 közalkalmazottat mentesít a visszafizetési kötelezettség alól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: