2017-03-30 16:40:23• hírek • Szatmár.ro

Elfogadták az Apaserv költségvetését, elnököt keres a CSM és előkészítették a McDonaldsnak a terepet

A csütörtöki rendes havi városi tanácsülésen több téma is szóba került, de némi szóváltás csak az Apaserv költségvetése kapcsán alakult ki.

A városi tanácsosok elé került csütörtökön az Apaserv költségvetésével kapcsolatos határozattervezet, amit végülis megszavaztak, ám előtte a vízszolgáltatónak néhány kérdésre választ kellett adnia. Ressler Stefan, az egyik RMDSZ frakcióban helyet foglaló NDF-es politikus mások mellett az idei évre tervezett bónuszok összegének emelésére, a költségek összegének növekedésére, illetve a tervezett bevétel növekedésére is rákérdezett. Monica Fechete, az Apaserv gazdasági igazgatója elmondta: a bónuszok értéke azt követően változik, hogy egy kormányhatározat által a cégnél dolgozók ebédjegyet kaphatnak, a szakszervezetnek pedig sikerült ezt kiharcolnia a vezetőségnél. A kiadások növekedésének az egyik oka az áramfogyasztás növekedése, hiszen új berendezéseket indítanak be szivattyúházakban és új eszközöket is bevetnek a szennyvíz tisztításában. A bevétel növekedésére pedig azt követően számítanak, hogy a környező településekről újabb ügyfelek csatlakoznak rá a hálózatra. A tanácsosok végül elfogadták a költésgvetést.

Az Olimpia számára megszavazták a tanácsosok, hogy használatba kapja az egykori szatmárzsadányi focipályát, hiszen a második ligában való szerepléshez szükség van egy edzőpályára.

A tanácsosok elfogadták a kritériumrendszert, amit teljesítenie kell a VSK leendő elnökének. Fógel Lászlónak ugyanis hamarosan lejár az ideiglenes, már meghosszabbított kinevezése, ezért versenyvizsgát fognak kiírni. Fógel viszont kijelentette: visszavonul, a versenyvizsgán már nem fog részt venni.

Az OMV-nek még volt érvényben kélt telekre használati joga a Burgya-sarkon, amit a tanácsosok szavazatukkal most megvontak a cégtől, így egy lépéssel közelebb került a McDonalds az egykori benzinkút helyén építendő McDrive és McCaffé megnyitásához.    

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: