2008-07-14 17:58:33• hírek • Szatmar.ro

Elfogadták a tömegszállítás szabályzatát

 A Megyei Tanács hétfői ülésén elfogadta a megyei tömegszállításra kidolgozott szabályzatot.

Már egy jó ideje problémáktól zajos a megyei tömegszállítás. A júniusban megszervezett licitet követően számos kérdés merült fel, amelyekre ezidáig semmilyen szabályzat nem vonatkozott.

Múlt héten készült el az a műszaki szabályzat, amely magában foglalja, milyen kereteken belül zajlanak majd az autóbuszok ellenőrzései, ki végezhet esetleges menetrend módosításokat, milyen bérletekre van szükség, hogy a lakosság igényeit minél szélesebb skálán kiszolgálják. A jegyárak szabályozására létezik egy februárban életbe lépett törvény, amelynek értelmében ha valamelyik cég magas áron kínálja szolgáltatását, és nem egy bizonyos árintervallumon belül büntetést róhatnak ki rá. A Fogyasztóvédelmi Hivatal ellenőrzi majd az egyes cégek által meghatározott jegyárakat.

A Megyei Tanács hétfő délutáni ülésén első ízben elfogadta a kidolgozott szabályzatot, amely az elkövetkezendő hetekben az illetékesek javaslatára még módosítható. A megyei útvonalon közlekedő járatok Szatmárnémetin belüli megállóhelyét még nem jelölték ki, azonban a szabályzat a meghatározott megállókra vonatkozó esetleges változtatásokra is kitér.

 

P.A.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: