2009-04-30 15:41:20• hírek • Szatmar.ro

Elfogadták a megemelt sapkát

A FIA negyven millióra emelte a következő szezonban bevezetendő költségvetési sapkát.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtökön megegyezett a következő évben a Forma1-ben bevezetendő önkéntes költségvetési sapka összegéről és azon területekről, amelyeket ez érint.

Ezek szerint az eredetileg tervezett limitet 30 millióról 40 millió fontra emelték. Nem vonatkozik ez a marketingköltségre, a pilóták fizetésére, a jótékonysági tevékenységre, a fiatal versenyzők tesztelésére, az esetleges büntetésekre és a motorral kapcsolatos költségekre.

 

Aki aláveti magát ennek az opcionális korlátozásnak, az mozgatható első és hátsó vezetőszárnyakat használhat, nem korlátozzák a motor fordulatszámát, korlátlanul tesztelhet év közben és használhatja a szélcsatornát is szezon közben. Aki alkalmazni akarja a sapkát, az az idei év alatt maximum 20 milliót költhet a 2010-es autó fejlesztésére.

Minden egyes istállónak, aki részt akar venni a következő szezon versenysorozatában, május 29-ig neveznie kell és ekkor kell jeleznie, hogy aláveti-e magát a költségvetési sapkának.

A FIA továbbá arról is döntött, hogy a következő szezonban legtöbb három csapat csatlakozhat, akik 10-10 millió fontnyi támogatást kapnak. A költségcsökkentés jegyében tilos lesz továbbá a tankolás a futam közben valamint a gumimelegítő paplanok használata.Vajon a BMW és a Williams igényt tart-e a sapkára

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: