2011-03-17 15:36:28• hírek • Szatmar.ro

Elfogadták a határozatokat

Amint arról szerdán már beszámoltunk, városunk az országban élen járhat az olyan újszerű villamos energia előállítással, amelynek révén teljesen biobarát eljárással oldják meg az áramfejlesztést.

A városi tanács mostani rendkívüli ülésén fogadta el a terv megvalósításának zöld jelzését, mivel egyöntetűen jóváhagyta ennek városrendezési tervét. A nagyváradi cég képviselete egyelőre nem kívánt a sajtónak nyilatkozni a befektetés részleteiről, annyi azonban bizonyos, hogy az eljárás teljességgel mentes a környezetszennyezéstől, legalábbis ezt állítják a szakemberek.

A főleg Németországban elterjedt energiaforrás alapja a kukorica, illetve ennek erjesztése. A folyamat során nem csupán áram, de hő is keletkezik, amit az üzem közelében lévő épületek fűtésére lehet használni, a visszamaradt anyag pedig igen jó táptalaj-erősítő, így ezt a mezőgazdaságban újra lehet hasznosítani.

A következő fontosabb elfogadott pont, a városrendezési terv szigorításának jóváhagyása volt. A kormány még decemberben elfogadta azt a kiegészítést, amelynek révén meghosszabbodott, ám szigorodott a városrendezési tervek igénylésének folyamata, ugyanakkor az illegálisan építkezőket is szankcionálja. Ennek elfogadására a helyi önkormányzatok 60 napot kaptak, ami most járt le.

A helyi tanács szintén elfogadta a Szatmárnémeti-Pusztadaróc-Lázári Földtulajdonosok Egyesületéhez való csatlakozását is, ami jóformán csak procedurális jellegű.


Egyhangúlag fogadta el a tanács a határozatterveket
Egyhangúlag fogadta el a tanács a határozatterveket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: