2012-01-11 08:23:02• hírek • Szatmár.ro

Elfogadták a felmondást

Basesu megfenyegette Arafatot: "Ha nem jutunk közös nevezőre, vagy a miniszternek, vagy az államtitkárnak mennie kell. Szerinted kit fogunk meneszteni?". Nagy valószínűséggel ez a kijelentés is közrejátszott, hogy az orvos beadta felmondását.

Elfogadta a kormányfő Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkárának lemondását.

Emil Boc miniszterelnök aláírta Red Arafat azon kérelmét, miszerint lemond az Egészségügyi Minisztériumban betöltött helyettes államtitkári tisztségéről. Ezzel hivatalossá vált a helyettes államtitkár lemondása.

Raed Arafat mai sajtótájékoztatóján döntését azzal indokolta, hogy nem töltheti be többé ezt a tisztséget az Egészségügyi Minisztériumban, ugyanis álláspontja a sürgősségi ellátás tervezett jövőjét illetően nem egyezik a szaktárca hivatalos álláspontjával. A vitát a közvitára bocsátott új egészségügyi kerettörvény tervezete váltotta ki. A leköszönő helyettes államtitkár szerint az új törvénytervezet azon előírása, miszerint a jövőben a magánszféra számára is lehetővé válik a sürgősségi ellátás biztosítása, kedvezőtlenül befolyásolja a romániai sürgősségi ellátást.

Raed Arafat a téma kapcsán hétfő este az egyik romániai hírcsatorna élő adásában telefonos vitát folytatott Traian Basescu államfővel, aki azzal vádolta a helyettes államtitkárt, a romániai Rohammentőszolgálat (SMURD) alapítóját, hogy akadályozza az egészségügyi reformot és félretájékoztatja a közvéleményt a készülő kerettörvény sürgősségi ellátásra vonatkozó fejezetével kapcsolatosan.

„Erkölcsi kötelességem, hogy lemondjak ilyen körülmények között, bár többen felhívtak telefonon és kérték, hogy maradjak, mivel a rendszeren belül hatékonyabb lépéseket tehetek a sürgősségi ellátás jelenlegi formájában való megőrzése érdekében. Nem maradhatok, annál is inkább, hogy ebben a kérdésben véleményem nem egyezik a szaktárca hivatalos álláspontjával" - nyilatkozta Raed Arafat leköszönő helyettes államtitkár.

„Sajnálattal vettem tudomásul Raed Arafat úr döntését, de el kellett fogadnom a lemondását" - nyilatkozta Ritli László egészségügyi miniszter, miután hosszasan egyeztetett a helyettes államtitkárral, de nem sikerült meggyőznie, hogy döntését megváltoztassa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: