2019-05-30 14:58:37• hírek • Bede Emőke

Elfogadták a Dinamo sportpálya felújításának megvalósíthatósági tervét

Szatmárnémeti lakosságának biztosan sokat mond a Dinamo sportpálya neve, s azt is mindenki nagyon jól tudja, hogy az utóbbi években a terület állapota igencsak leromlott. Épp ezért egy valóban örvendetes döntésnek tekinthető az, melyet a csütörtökön hozott meg a Helyi Tanács.

A döntéshozó testületnek ugyanis jóvá kellett hagynia az említett sportpálya felújításáról szóló megvalósíthatósági tanulmányt, illetve az ehhez kapcsolódó gazdasági-technikai mutatókat is, de mivel egy kétségtelenül dicséretes kezdeményezésről van szó, az asztal körül helyet foglaló tagok vita nélkül, egyhangúlag fogadták el a határozattervezetet.


A polgármesteri hivatal honlapján is hozzáférhető dokumentumok tanúsága szerint az érintett területen egy műfüves focipályát fognak kialakítani, mely nem csak edzésre, de akár versenyekre is alkalmas lesz. Ugyanakkor a „csomag” tartalmazza még a fedett kispadok, a futópálya, a futballkapuk, a megfelelő megvilágítás, a pontjelző tábla, a védőháló, a lelátó, de még a villámhárító kialakítását is. Kereskényi Gábor polgármester a projekttel kapcsoaltban elárulta, hogy szeretnék felújítani majd a közelben található kosárpályát is, így a sportkedvelő lakók egy modern, minden igényt kielégítő területen hódolhatnak majd szenvedélyüknek. A modernizációból egyébként a Román Labdarúgó Szövetség és a Szatmárnémeti Sportlíceum is kiveszi majd a részét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: