2009-11-25 14:53:23• hírek • Szatmár.ro

Elfogadták Günthner tervezetét

Günthner Tibor, Szatmár megyei szenátor kezdeményezésére ismét minden iskolának lesz külön orvosa - a Szenátus szerdán elfogadta a javaslatot, a Képviselőházra vár a végleges döntés meghozatala.

A parlamenti tisztségviselő több, más pártbeli társával közösen nyújtotta be kezdeményezését, mivel szerinte 1989 előtt igen hatékonyan működött az iskolaorvosi rendszer, jelenleg pedig sok a hiányosság ezen a téren.

- Jelen pillanatban nem biztosított a tanulók megfelelő orvosi felügyelete, hiszen több iskolának van egy orvosa. Törvényileg nem volt szabályozva ez a dolog, az önkormányzatokra volt bízva az, hogy hány iskolaorvost fizetnek : ha a tövényt elfogadják, minden egyes városi és községközponti tanintézményben kötelező lesz külön orvost foglalkoztatni.

Ugyancsak a szenátor a kezdeményezője annak a törvényjavaslatnak, amely jelentős mértékben szigorítaná a munkabiztonsági intézkedések ellenőrzését: erre az elsősorban Bukarestben előforduló munkabalesetek növekvő tendenciája miatt van szükség. A szenátor részt vett továbbá a fejlesztési régiók átszervezésére vonatkozó RMDSZ-es kezdeményezés kidolgozásában is: a javaslat értelmében Románia a jelenlegi 8 helyett 16 régióval rendelkezne, és a fejlesztési régiók adminisztratív feladatokkal is rendelkeznének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: