2015-11-26 16:30:23• hírek • Szatmár.ro

Elfogadta a tanács a város 2015-2025-ös fejlesztési stratégiáját

Az RMDSZ-frakció számos módosítást kért, ezt követően szavazták csak meg a tízéves stratégiát.

Csütörtökön tartotta novemberi rendes havi ülését Szatmárnémeti helyi tanácsa. A napirendi pontok közül a második volt a megyeközpont tízéves - 2015-2025 közötti - fejlesztési stratégiájának megszavazása. Nem először szerepel a pontok között ennek ügye, a május 26-án megtartott tanácsülésen a rengeteg kivetnivaló miatt nem szavazták meg azt. Azóta a stratégiát készítő cég tovább dolgozott a vaskos iraton, most pedig újra a tanácsosok elé került.

Magyar Lóránd, az RMDSZ frakció vezetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta, törvény teszi kötelezővé, hogy Szatmárnémetinek rendelkeznie kell a tíz éves fejlesztési stratégiával. Másrészt pályázatok esetében is megnézik, hogy annak témája illeszkedik-e a fejlesztési stratégiába, legyen szó például középületek felújításáról, szóval a projektek szempontjából mindenképp fontos szerepe van.

Nits János tanácsos nehezményezte, hogy a tízéves tervek között nincs szó a Pannónia Hotel felújításáról. "Ugyan ma egy magáncég tulajdona, de változhat a helyzet" - mondta a tanácsos. Magyar Lóránd javaslatára belefoglalták az olimpiai méretű úszómedence építését, a Titulescu tér, a Kálvin János tér, és az 5-ös iskola rehabilitálását, felújítását.

Leitner István azt kérte, hogy legyen a stratégia része az oktatás fejlesztése. Fel kellene ugyanis mérni, hogy Szatmárnémetiben melyek a hiányszakmák és azokat kellene oktatni németországi példa alapján. Butka Gergely kérte, hogy szerepeljen a stratégiában az olyan ifjúsági fesztiválok támogatása is, mint a La Damburi vagy a Plopstock.

A módosításokat követően a tanácsosok egyhangúlag megszavazták a stratégiát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: