2020-07-03 07:52:28• hírek • Blikk.hu

Elfogadta a légitársaság a pályázatát, mégsem lehet pilóta Cooky

Valóra vált Szelba Christian, azaz Cooky (50) több évtizedes álma! A Rádió 1 műsorvezetője megfelelt az Air France pilótafelvételijén, ám az öröme mégsem lehet teljes, a koronavírus ugyanis az ő számításait is keresztülhúzta. Kiderült, hogy bármennyire is szeretne, egyelőre nem tud kezdeni, a világcég ugyanis éppen próbál kikecmeregni a járvány okozta gazdasági válságból.

– Nagyon örültem, amikor megkaptam az e-mailt, hogy megfeleltem, hiszen egész életemben ezt szerettem volna elérni. De – sajnos – volt egy második mondat is, amelyből kiderült, hogy mindez csak két-három év múlva realizálódhat – árulta el Cooky.
 

Az Air France francia légitársaság ugyanis 7600 munkahelyet szüntet meg a koronavírus-járvány következményeként lecsökkent tevékenységére hivatkozva, éppen ezért egyelőre Cookynak sincs esélye, hogy utasszállító repülőgépet vezessen a cégnél. Még akkor sem, ha az elmúlt tíz éve arról szólt, hogy igazi, profi nagygépes pilótává váljon.
 

– Gyerekkori álmom ez, szóval az a két-három év már nem sok. Érthető módon a járvány nekik sem tett jót, így most várnom kell, de arra nagyon büszke vagyok, hogy megfeleltem. Ám amíg ez a helyzet, teljes szívemmel a rádiózásra koncentrálok, az az elsődleges feladatom – mesélte a francia származású rádiós, akinek bőven van még ideje, hiszen a korhatár 67 év, azaz még 17 esztendeje van arra, hogy végre beülhessen egy utasszállító pilótafülkéjébe.


Úgyhogy nem tekint tragédiaként erre a három évre, illetve az ezt követő néhány hetes légitársaság-tanfolyamra, amelyet majd el kell végeznie. Továbbra is rendszeresen repül, hiszen ahhoz, hogy az engedélyét megtartsa, teljesítenie kell a repülési órákat.


– Legközelebb szeptemberben kell megújítani az engedélyemet, simán megoldom majd – jelentette ki a műsorvezető, aki jó ideje már a hétköznapok helyett a hétvégéken vezet műsort, éppen azért, hogy startra kész legyen, ha megvalósulhat az álma.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: