2019-12-18 13:04:32• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Elfogadta a képviselőház a gyermekpénz megduplázásáról szóló javaslatot

Megszavazta szerdán a képviselőház az úgynevezett gyermekpénz megduplázásáról szóló törvénytervezetet - derül ki az Agerpres tudósításából.

A szociáldemokraták által előterjesztett tervezet értelmében 300 lejre nő a 2 és 18 év közötti gyerekeknek járó gyermeknevelési pótlék összege, a kétévesnél kisebb, illetve a fogyatékkal élő gyerekek pedig 600 lejt kapnak. A javaslat azt is előírja, hogy a gyermekpénz összegét kormányhatározattal évente emelik.


A szavazást megelőző vitán a munkaügyi minisztérium államtitkára, Ioana Constantin azt mondta, a kormány nem ellenzi a gyermekpénz összegének megduplázását, de meglátása szerint szélesebb körű egyeztetésre van szükség a témában, hiszen a jövő évi költségvetés már elkészült, "és ezek az összegek egyik napról a másikra jelentek meg a szakbizottságokban". Daniel Suciu PSD-s képviselő felidézte, hogy az idei év elején, az ez évi költségvetés vitáján a Nemzeti Liberális Párt is előállt a gyermekpénz összegének megkétszerezésére vonatkozó javaslattal, és a PSD-kormány elfogadta azt. "Remélem, megtanulják, hogy az ilyen érzékeny témákkal nem lehet játszani. Ma a PSD kéri a gyermekpénz megduplázását. Mi ezt már megtettük egyszer, most tegyék önök is ugyanezt" - fogalmazott.


A képviselőház döntő házként szavazott a tervezetről. A törvény a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követő hónap első napjától lép érvénybe. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: