2010-08-12 13:32:26• hírek • Szatmár.ro

Előrelépés a decentralizáció utján

A Szatmár Megyei Szociális Szolgáltatások és a Gyermekvédelmi Hivatal igazgatója sajtótájékoztató keretén belül mutatta be legújabb projektjét.

„A szociális intézmények decentralizálódásának támogatása a Szatmár megyei Közigazgatásban dolgozó személyzet képzése révén" elnevezésű projekt céljáról, várható eredményéről és ennek célcsoportjáról tájékoztatott Adrian Marc, a Szatmár Megyei Szociális Szolgáltatások és a Gyermekvédelmi Hivatal igazgatója. A projekt az Európai Szociális Alap egyik programja révén jöhetett létre, ennek neve: az Adminisztratív Kapacitás Fejlesztéséről Szóló Operatív Program 2007-2013 között.

A projekt általános célkitűzése a Szatmár megyei önkormányzatok kapacitásának fejlesztése a megyei szinten zajló decentralizált szociális szolgáltatások területén. Továbbá a projekt célja a megfelelő intézményi keret létrehozása és a szociális szolgáltatások megyei szinten történő fejlesztése, a helyi hatóságok képzése által. Célcsoportnak azt a 256 személy lett kitűzve, mely részt vesz a szociális tevékenységekben és a közigazgatási struktúra decentralizációs folyamatában.

A terv legfontosabb tevékenységei közé tartozik egy átfogó tanulmány kidolgozása; egy stratégia végrehajtása a szociális szolgáltatások decentralizációjának révén; három döntéshozó szeminárium szervezése, valamint a szociális szolgáltatások területén dolgozó szakemberek továbbképzése - mondta el Mariana Dragos, a hivatal aligazgatója.

A projekt összértéke 716.001,60 lej, amiből 592.706,12 lej az Európai Szociális Alapból visszanemtérítendő összeg és 123.295,48 lej támogatott finanszírozás.



Támogatják a szociális szolgáltatások decentralizációját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: