2011-07-14 19:20:24• hírek • szatmar.ro

Elfogadhatatlan Borbély lejáratása

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Emil Boc miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy Borbély László továbbra is a kormány tagja marad, mivel senki nem kérte, hogy a környezetvédelmi miniszter ellen jogi eljárást indítsanak. Ugyanakkor Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is támogatásáról biztosította Borbélyt.

Kelemen Hunor az RMDSZ csütörtöki, Kolozsváron tartott gyűlése után kijelentette, elfogadhatatlannak tartják, hogy valakit egy demokratikus államban úgy járassanak le, hogy nincsenek konkrét információik. "Egy komoly kivizsgálást kérünk, hogy honnan származnak ezek a kiszivárogtatott információk, elfogadhatatlan ugyanis, hogy egy személy nevét spekulációk alapján és megfelelő információk hiányában egy ilyen ügy tárgyává tegyék, legyen szó miniszterről vagy bármilyen állampolgárról. Kérni fogjuk a felelős személy megnevezését és megbűntetését."- közölte Kelemen, aki szerint kiáll a szövetség Borbély mellett, és meg van róla győződve, hogy beigazolódik az ártatlansága.

Az ellenzéki politikusok is úgy nyilatkoztak, amíg nem hivatalosak az adatok, nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az ügynek, míg a Nemzeti Liberális Párt szóvívője szerint politikai manőver a miniszter elleni támadás, amely elsősorban a DNA-t minősíti.

A DNA által kiadott közleményben a minisztert befolyással való üzérkedéssel vádolták meg. Csütörtökön Nagyváradon kihallgatták Borbély László feleségét, Borbély Melindát és anyatársukat is az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: