2009-03-12 16:55:31• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Éleződik a Basescu - sajtó ellentét

Traian Basescu államfő élesen kikelt a vele szemben ellenségesen viselkedő sajtóbirodalmak tulajdonosai ellen, azt hányva a szemükre, hogy e válságos időszakban is saját hasznukat keresik.

A csütörtöki román sajtó és az elektronikus média sokat foglalkozik a kirohanással, tekintettel arra, hogy az államfő és a sajtó viszonya eddig sem volt minden esetben felhőtlen. Előző nap egy rádiós nyilatkozatában két médiamágnást vett célba az elnök, anélkül, hogy megnevezte volna őket. Utalásaiból ítélve azonban köztudott, hogy Sorin Ovidiu Vantura, a Realitatea-Catavencu csoport, valamint Dan Voiculescura, az Intact sajtóbirodalom tulajdonosára vonatkoztak bírálatai.

"E két embert csak az érdekli, hogy a válságos időkben egymásnak ugrasszák az embereket, a zavarosban akarnak halászni" - mondta róluk Basescu a közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatában. Olyan megállapítást tett, hogy ezek az emberek a kilencvenes években is a zavarosban halászva gazdagodtak meg, és azt hiszik, hogy ma is kihasználhatják a helyzetet.

Az államfő ráadásul a jelenleg kormányon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) és a két sajtóbirodalom közötti összefonódásra hívta fel a figyelmet, azzal támasztva alá állítását, miszerint e két vállalkozói csoporthoz tartozó médiában már két-három hónap óta legalább háromszor-négyszer érik őt támadások szociáldemokrata személyiségek részéről.  

Az Intact sajtóbirodalom egyik vezető tisztségviselője útján válaszolt az államfő támadására. Úgy fogalmazott: a sajtócsoport pusztán választási jellegű megnyilatkozásnak tekinti Basescu kijelentéseit, amelyekre vagy jogi úton kell válaszolni, vagy egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: