2009-08-24 17:56:45• hírek • Ferenczi Noémi

Életveszélyes kazán

Több mint negyven éve szerelték be a régi kórház kazánját. Az önkormányzat kétszázezer lejt szán a kazán cseréjére.

Az elmúlt évben a kazánt életveszélyesnek nyilvánították, bevonták a működési engedélyét, ezért a pszichiátriai osztály betegei villanymelegítőkkel fűtöttek. Egy idő után olyan mértékben vált használhatatlanná, hogy csupán a meleg vizet és a fertőtlenítéshez szükséges gőzt tudták vele biztosítani.

Az elavult, negyven évvel ezelőtt üzembe helyezett kazánt egy ideiglenes készülékkel fogják helyettesíteni egészen addig ameddig fel nem újítják a teljes fűtési rendszert.

Az új készülék megvásárlására illetve beszerelésére kétszázezer lejt szánt az önkormányzat. Ezt az összeget az iskoláknak szánt tartalékalapból vonják ki, hiszen nem maradhat az idei télre is fűtés nélkül a kórház. A teljes rendszer felújítása óriási összegbe kerülne.

Egy új fűtési rendszernek csupán a tervrajza közel 100 ezer lejbe kerülne, mely előteremtésére pillanatnyilag egészen biztosan nincs lehetőség. Amennyiben már idén nyáron megkezdődtek volna a munkálatok, akkor sem készült volna el teljes egészében az új fűtési hálózat.

A kazán cseréjére szánt támogatásról csütörtökön dönt a helyi tanács.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: