2018-04-08 19:49:07• hírek • Szatmár.ro

Életveszélyes drogokat kevernek a fiatalok Szatmár megyében is

A Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadói Központ (CPECA) szakemberei arról számoltak be, hogyan készítik a fiatalok a különféle – sokszor életveszélyes – drogokat. 

Azok a tinédzserek, akik füvet szereznek valahonnan, mert van rá pénzük, valószínűleg nem kerülnek a sürgősségire. Azok a fiatalok viszont, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy drogokat vásároljanak, sokszor maguknak állítják elő a legtöbbször életveszélyes anyagokat: azokból a dolgokból, amiket otthon találnak.


“A gimnáziumban a fiatalok többsége már pontosan tudja, honnan és mennyiért lehet beszerezi a különböző egészségre káros anyagokat, drogokat. Sokan sajnos maguk készítik el a tudatmódosító szereket, sokszor háztartási vegyszereket, csótányirtó sprayt, patkánymérget is felhasználva hozzájuk – mondta Camelia Iacob, a központ szakértője.


A fiatalok tájékozatlanul veszik magukhoz, és keverik az ismeretlen szereket, hogy végül jól érezzék magukat pár órára. A jó érzés viszont sokszor csak átmeneti, és nem is valódi komfortérzet, ráadásul hosszú távon beláthatatlan következményekkel is járhat egy-egy szer szedése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: