2013-09-27 13:40:57• hírek • Szatmár.ro

Élettapasztalataikat adták át a fiataloknak

Egykori németlicisek meséltek az érettségi előtt állóknak az Élet kihívásairól.

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek véndiák-diák találkozót péntek délben a Johann Ettinger Német Líceumban a Guttenberg Egyesület szatmárnémeti fiókjának ifjú tagjai. A diákok összesen 30 véndiákot hívtak meg egy tál frissen készített bográcsosra, hogy azok tapasztalataikat megosszák a jelenlegi diákokkal. Sok haszna lehet az ilyen találkozónak, hiszen a most tizedikes, tizenegyedikes vagy éppen érettségi előtt álló nebulók megtudhatják, hogyan érdemes választani a továbbtanulási lehetőségek közül, milyen elvárásokkal nézhetnek az egyetemista-élet felé és miről szól a sokak által emlegetett Élet.

A meghívottak elsősorban az elmúlt tíz év végzősei közül kerültek ki, akik között van olyan is, aki egykor a padot koptatta, most pedig a tanári katedránál állva oktatja a fiatalabb generációt.

A szervezők elsősorban az iskola XI. A osztályos diákjai voltak - tudtuk meg Carina Bodea főszervezőtől, aki szintén tizenegyedikes.

A meghívott véndiákok rövid előadást tartottak az érettségi utáni tapasztalataikról, majd egy tál leves mellett az érdeklődők kevésbé kötött formában is elbeszélgethettek velük, tanácsokat kérhettek a nagyobb élettapasztattal rendelkezőktől.

A rendezvény szervezői maguk főzték meg a bográcsost a vendégeknek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: