2012-06-28 12:03:39• hírek • Szatmár.ro

Életreszóló élmény lehet

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Pasztorális Irodájának idei első zarándokútja július 11-én indul Európa talán legismertebb keresztény kegyhelyeinek meglátogatására.

A Fatima, Santiago de Compostella és Lourdes uticélokkal szervezett út olyan helyekre viszi el a jelentkezőket, melyek évről évre sokmillió embert hívnak a megtérésre, lelki feltöltődésre, gyógyulásra. Jó hírük az idők során egyre csak nő, hiszen aki egyszer látta szépségüket, érezte hangulatukat, visszavágyik, aki pedig még nem volt, a zarándokok történeteit hallgatva késztetést érez arra, hogy elmenjen.

A Fatimába, Santiago de Compostella-ba és Lourdes-ba vezető tizenkét napos zarándoklat Szatmárnémetiből indul. A zarándokok első nap Budapest-Ljubljana-Velence útvonalon jutnak el Padovába, ahol imádkozhatnak Szent Antal sírjánál. Másnap már Monte Carlo-ban sétálhatnak, és megtekinthetik a híres Vasarely-alkotásokat, vagy épp a Forma 1-es utcai versenypálya szakaszait. Pénteken a katalán főváros, Barcelona várja őket, negyedik napon Madrid, esti séta Toledóban, majd másnap Liszabonban tekintik meg Szent Antal szülőházát és jutnak el a Szűzanya-jelenésről méltán híres Fatimába. Ott töltik a hatodik napot, és csak kedden mennek Hispániába, Szent Jakab sírjához, majd Santiago de Compostella-ban pihennek meg. A nyolcadik napon csak este utaznak tovább az Atlanti-óceán partján Bilbao vidékére.

Július 19-én Loyolába érnek, a jezsuitáknak, Krisztus bajnokainak a kiindulóhelyére, de még aznap meglátogatják Lourdes-t, ahol a földalatti bazilikát, a Rózsafüzér bazilikát, a Szeplőtelen Fogantatás bazilikáját, és a Szent Bernadett templomot is megtekintik. Az azt követő napon is Szent Bernadettre figyelnek, hiszen ellátogatnak a szülőházába és abba a plébániatemplomba is, ahol őt egykor megkeresztelték. Utolsó előtti napon Grasse-ba kirándulnak, majd Nizza, San Remo és Verona útvonalon jutnak el Velence melletti szállásukra. Július 22-én érkeznek haza, a Ljubljana-Budapest útvonalon.

Lourdes-ba is ellátogatnak a zarándokok

Életünk folyamatos útonlevés, haladás, a teljességben való megnyugvás keresése. A belső utakra indulás, életünk újra és újra történő átértékelése és átelmélkedése mellett azonban néha a fizikai útnakindulás vágyát is érezzük.

A július 11. és 22-e között megszervezett zarándokút egy fő számára 595 Euróba kerül. Ez az ár tartalmazza a szállítást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést, lelkivezetést, tizenegy éjszakai szállást kétágyas szállodai szobákban, tizenegy reggelit, betegbiztosítást 6 és 59 év között. Az ár nem tartalmazza a belépők költségeit ami hozzávetőlegesen 10 EUR egy fő részére a teljes út során. A zarándokútra július 5-ig lehet még jelentkezni a Szatmári Római Katolikus Püspökség 0261-714955-ös vagy a 0745-785916-os telefonszámokon, valamint személyesen az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatti Püspöki Palotában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: