2011-04-07 17:07:48• hírek • Póti Orsolya

Életműkiállítás nyílt az Alkotóházban

Tillinger István életműkiállítás-megnyitójára került sor április 7-én a Szatmári Alkotóház Galériában. Az ünnepi eseményen részt vettek a művész rokonai, barátai és ismerősei.

A művészetkedvelő közönség újabb képzőművészeti kiállítást látogathat: ezúttal Tillinger István nagymajtényi származású festőművész és grafikus alkotásai kerültek a Szatmári Alkotóház Galériájának falára. A rendezvény a Szatmári Képzőművészek Egyesülete és a Szatmári Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében jött létre a művész 60. születésnapja alkalmából.

Tillinger István a Szatmári Művészeti Iskola diákja volt; Ioan Popdan művész irányítása alatt sajátította el a festőművészet alapismereteit. 1977-ben a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének alapítótagjai között szerepel, és 2009 óta annak alelnöke. Egyéni kiállításai voltak többek között Szatmárnémetiben, Udvariban, Szilágycsehen, Zilahon, Nagykárolyban, Kolozsváron, Dobrán, Pilisvörösváron.

Alkotásai megtalálhatók hazai, magyarországi, olaszországi, németországi, kanadai és spanyolországi magángyűjteményekben.

Tillinger István, csendéleteivel, főleg utcaképeivel, jól ismert épületeivel színesíti a szatmári művészek alkotásainak palettáját. Kedvenc technikája a tus, a grafika, de olajjal és vízfestékkel is fest tájképeket.



Képgaléria:

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: