2011-05-31 14:52:19• hírek • Szatmár.ro

Életmentésre szólít fel a minisztérium

Az életmentés 3 módja: Szokj le a dohányzásról! Segíts másoknak is leszokni! Tartsd be a törvényt!

Az Egészségügyi Minisztérium idén 5,2 millió lejt irányzott elő a dohányzás megelőzését és a leszokást célzó intézkedésekre. Ebből az összegből mintegy 18.000 személy kaphat ingyenes gyógyszeres ellátást, hogy leszokhasson a dohányzásról.

Országszerte 68 orvos és pszichológus foglalkozik tanácsadással, hozzájuk fordulhatnak mindazok, akik - egészségük érdekében - szeretnének lemondani a dohányzásról. Munkájuk, és a szaktárca programjának eredménye is, hogy míg 2003-ban 35,1% volt a dohányosok aránya, 2009-es statisztikai adatok szerint ez 27,8%-ra csökkent. A férfiak körében számottevő a csökkenés: 46,4%-ról 33%-ra, ugyanakkor a nők körében enyhe emelkedés tapasztalható ugyanabban az időszakban: 24,1%-ról 27,1%-ra, főleg a fiatalok körében.

Románia a második ország, Belgium után, amely alkalmazza a cigarettás dobozokon a képi megjelenítést is, az egészségkárosító hatásra vonatkozó szöveges feélhívások mellett.

Az országos programról bővebb információkat kaphat bárki a www.stopfumat.eu honlapon, illetve a 0800878673, Romtelecom rendszerben hívható telefonszámon.

Ugyanakkor, az Egészségügyi Minisztérium felkér mindenkit, hogy legalább ezen a napon figyeljenek jobban egészségükre és gondolkodjanak el a dohányzás való leszokáson.


A dohányzásról való leszokásra bíztatnak
A dohányzásról való leszokásra bíztatnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: