2018-12-15 08:57:50• hírek • Szatmár.ro

Életmentés felső fokon: a véradó egyenruhás őrangyalok összefogása. Ön is beszáll?

Életet az életért - kicsit másképp. Van olyan, aki pénzadományt nyújt a rászorulóknak, mások tartós élelmiszerrel vagy ruhával, játékokkal kedveskednek. Akadnak azonban olyanok is, akik véradományt "kézbesítenek", ezzel mentve meg a sérülteket a legrosszabbtól. 

A Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai szeretettel meghívják Önt is és kedves családját, hogy vegyenek részt az idei ünnepi véradó eseményen! Egy egészséges embernek van belőle elég, és a szervezete pár nap alatt gondoskodik a pótlásról. A sérülteket viszont egy plusz csepp is kimentheti a legrosszabb torkából. 

 

A katasztrófavédelmisek közleményét tolmácsoljuk az ügyben:

 

"A megye véradomány krízise minket is mozgósított. Hivatalos véradóink már rég óta rendszeres jótékonykodók. Az ünnepekre való tekintettel azonban egyesült erővel vesszük fel a kesztyűt az óriasi hiány ellen. Az akut esetek sérültjei és a krónikus esetek elszenvedői is megérdemlik, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek.

 

Éppen ezért kérünk fel mindenkit, aki véradó lehet, hogy jöjjön el az eseményre december 18-19-én vagy 20-án a Szatmárnémeti Véradó Központba, mely a Károlyi út 26. szám alatt található. A központ reggel 8:00 és délelőtt 11:00 között fogadja az adományozókat.

 

A tettünkkel életet menthetünk!"

 

Azzal kapcsolatban, hogy kiből válhat véradó, a következő hivatkozáson tájékozódhat: Véradás menete, egészségügyi követelmények

 

A véradás nem csak a betegnek nyújt menekvést, hanem a családjának is. A véradók önmagukból adnak és tucatnyi embernek segítenek ezzel. Legyen Ön is védőangyal, mentsen életet!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: