2020-01-07 08:13:00• hírek • MTI

Életfogytiglant kapott a többtucatnyi férfit megerőszakoló manchesteri

Legkevesebb 48 férfi megerőszakolása miatt életfogytiglani börtönre ítéltek hétfőn egy indonéziai férfit Manchesterben.

Nagy-Britannia történetének nemi erőszakkal kapcsolatos legnagyobb bűnügyi eljárásáról van szó, amelyet négy külön perben tárgyalnak.


Az ügyben illetékes manchesteri bíróság szerint a 2007 óta Nagy-Britanniában élő Reynhard Sinaga rendszeresen azzal foglalkozott, hogy a kora reggeli órákban az éjszakai szórakozóhelyek környékén ittas, fiatal férfiakat keresett az utcákon, akiknek alkoholt vagy szállást ígért. Az így magához csalt áldozatait elkábította, s amíg eszméletlenek voltak, megerőszakolta őket, tettét pedig mobiltelefonján rögzítette.


A hatóságok a telefonfelvételek alapján azt feltételezik, hogy 36 éves Sinaga több mint tíz év alatt összesen mintegy 195 férfit zaklatott, 70 áldozata személyazonosságát azonban még nem sikerült megállapítani. A legtöbb férfi, aki elhagyta Sinaga lakását, a kábítószer miatt nem is tudott arról, hogy megerőszakolták. Az elkövető néha trófea gyanánt megőrizte áldozatai pénztárcáit vagy karóráit. A brit rendőrség szerint a folyékony ecstasyként ismert GHB-t használhatta áldozatai elkábítására. Ian Rushton ügyész a brit igazságszolgáltatás történetének legserényebb erőszakolójának nevezte.


Sinaga aktus közben lepleződött le, amikor egyik áldozata váratlanul magához tért, elragadta tőle telefonját és a rendőrségre sietett bejelentést tenni.


Sinaga azzal védekezett a bíróságon, hogy a másik férfi mindössze egy szexuális fantáziáját segített kiélni, halottat játszva a nemi aktus közben. Az ügyészség abszurdnak nevezte ezt, mivel a telefonjával készített felvételeken hallható volt, ahogy áldozata horkol. A rendőrség 250 DVD lemez tartalmának megfelelő, 300 ezer felvételt foglalt le Sinaga különböző adathordozó eszközein.


A bíróság többi között 136 rendbeli nemi erőszak és 13 rendbeli zaklatás elkövetésében, illetve nemi erőszak nyolc rendbeli kísérletében találta bűnösnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: