2019-10-15 15:26:34• hírek • Bede Emőke

Életfogytiglanra ítélték az apát és mozgássérült fiát meggyilkoló szatmári férfit

Megdöbbentő eset rázta meg 2018 októberében Szatmárnémetit: egy ismeretlen tettes brutális kegyetlenséggel végzett egy idős férfival és mozgássérült fiával. A hetvenes évei közepén levő férfit a Ravensburg utcai lakás padlóján, a mozgásképtelen fiút pedig a saját ágyában, vérbe fagyva találták meg. Mindkettővel torkuk átvágása által végeztek.

Az áldozatokra rábukkanó rokon bejelentése nyomán rendőrök és nyomszakértők özönlötték el a környéket, valamint velük volt egy ügyész is. A tanúvallomásoknak és a bizonyítékoknak köszönhetően sikerült rövid időn belül leszűkíteni a gyanúsítottak körét: az tényállások szerint egy kb. 35 éves hajléktalan oltotta ki a két férfi életét. A szomszédok szerint a feltételezett elkövető és a 74 éves férfi ismerhették egymást, viszont a gyilkosságot megelőzően többször is komoly konfliktusba keveredtek. Mivel a tömbházban lakók a bűncselekmény idején gyanús zajokat hallottak, majd kicsivel később láttak egy véres ruházatú férfit is kisietni a lépcsőházból. értesítették a brutálisan lemészárolt apa-fia páros egyik rokonát, egy unokatestvért, aki azonban már csak két élettelen testre bukkant a lakásban. A rendőrség nagy erőkkel kereste a feltételezett elkövetőt, melyet végül 2018. október 31-én fogtak el a Szamoson átívelő vasúti híd környékén.


Október 15-én végre megszületett az elsőfokú ítélet az ügyben: a törvényszék honlapján elérhető információk szerint a férfit minősített emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, illetve öt évig eltiltották a közügyektől is. Emellett 20 ezer lej vagyoni, valamint 60 ezer euró nem vagyoni kártérítést kell fizetnie az áldozatok hozzátartozójának. Ugyanakkor az elítéltnek 10 nap áll rendelkezésére, hogy benyújtsa fellebezését a döntéssel szemben.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: