2009-06-17 14:59:31• hírek • MTI

Életfogytiglan a HALO-gyilkosnak

Egy Ohio állambeli bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy 17 éves fiatalembert, aki lelőtte 43 éves anyját 2007 októberében. Daniel Petric a Halo 3 című videojáték rabja volt és védelem szerint ez a függőség vezetett a tragédiához.

A fiatal elkövető első pere már januárban lezajlott, a halálbüntetést akkor csak fiatal kora miatt úszta meg - adta hírül a GameSpot internetes játékmagazin
.
Petric akkor kezdett fanatikusan rajongani a játékért, amikor egy sérülés miatt hónapokig az ágyat nyomta. Az ügyvédek a tinédzser őrültségére hivatkoztak, melynek bizonyítéka, hogy naponta 18 órákat játszott, miközben alig evett és aludt. Ebben a testi és szellemi állapotban elveszítette a kapcsolatot a külvilággal és azt képzelte, hogy a játékban tapasztalt eseményekhez hasonlóan a halál nem végleges.

Amikor Petric szülei korlátozni kezdték a játékidejét, a fiatalember idegessé vált. Egy januári amerikai sajtójelentés szerint hetekig tervezte a gyilkosságot, míg végül egy napon belépett szülei hálószobájába, így s elkiáltotta magát: "csukjátok be a szemeteket, meglepetésem van számotokra!", majd mindkettőjüket fejbe lőtte. Ezután a gyilkosság helyszínét megpróbálta úgy alakítani, mintha szülei közül az egyik ölte volna meg a másikat, majd öngyilkosságot követett volna el. Petric 45 éves apja azonban túlélte sebeit és a tárgyalás során fiát próbálta védeni.

James Burge bíró a gyilkosság kiváltó okai közül az erőszakos játékokat is megemlítette. "Ha nem lenne jelentősége az erőszakos videojátékoknak, akkor nem találkoztam volna Daniel Petric-kel" - hangsúlyozta a bíró az ítélethirdetés során.


HALO3 - Daniel Petric beleőrült a játékba
HALO3 - Daniel Petric beleőrült a játékba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: