2009-03-25 09:36:03• hírek • Szatmar.ro

Életét vesztette Ocskay Gábor

Gyászol a magyar hoki, szerda hajnalban elhunyt Ocskay Gábor.

Szerda hajnalra életét vesztette Ocskay Gábor, a magyar jégkorong utóbbi tíz évének, sőt, talán egész történelmének egyik legkiemelkedőbb alakja. A nagyszerű sportoló haláláról édesapja, idősebb Ocskay Gábor elmondta, fia éjfél körül lett rosszul, azonnal orvost hívtak, ám már nem tudtak rajta segíteni. A halál oka vélhetően szívinfarktus.

Ocskay Gábornak nem először volt gondja a szívével, 2004-ben szívizom-betegséget diagnosztizáltak nála, átesett egy műtéten is, ám négy hónap kihagyás után visszatérhetett a jégre.

Ocskay 1975 szeptember 11-én született Budapesten és egész pályafutása során az Alba Volán csapatában szerepelt. Először az 1992-es junior Európa-bajnokságon hallatott magáról, ahol elnyerte a gólkirályi címet. A Volánnal kilenc alkalommal hódította el a bajnoki címet, mellette háromszor volt az év játékosa, ötször a legtechnikásabbnak választották.

A magyar válogatott színeiben 187 alkalommal szerepelt és a legnagyobb sikerét tavaly áprilisban aratta, amikor 70 év után kivezette a csapatot a világelitnek számító A divíziós világbajnokságra. Ennek kapujában kénytelen volt megtorpanni, álmát már csak csapattársai vihetik tovább.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: