2018-09-28 13:10:54• hírek • Bede Emőke

Életet mentett a szabadságát töltő tűzoltó

Egy tűzoltó akkor is tűzoltó, amikor épp nincs rajta a bevetési ruházata, sőt, akkor is, ha épp szabadságát tölti. Ha bajba jutott személyt lát, nem haboz segítségére sietni.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, azaz az ISU közleményben számolt be szabadságon levő kollégájuk példamutató tettéről. Történt ugyanis, hogy Mois Adrian épp az iskolából hozta haza kislányát, amikor észrevette, hogy egylakás ablakán sűrű, fekete füst ömlik ki. Miután kislányát arra kérte, maradjon biztonságos távolságban, ő maga a konyhaablakon át behatolt a lakásba. 


Odabent kiderült, mi okozta a füstöt: egy, a gáztűzhelyen felejtett lábosban meggyulladt az olaj. Mois Adrian azonnal eloltotta a tűzhely lángját, az edényt kivitte a lakásból, majd kitárt minden ablakot. Idő közben felfedezte az ott élő, épp szunyókáló lakót is, akit azonnal kimenekített, annak ellenére, hogy nem tudott vele értekezni. Mint utólag a szomszédok elmondták, az illető süket-néma.


A tűzoltó azonnal értesítette a 112 tárcsázásával a mentőket, szerencsére saját bajtársaira nem volt szükség, ugyanis még azelőtt sikerült megfékezni a lángokat, mielőtt azok továbbterjedtek volna a lakás többi részére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: