2010-08-04 16:02:28• hírek • Szatmár.ro

Életet adó lélegzet

A világ legtermészetesebb folyamata, szinte tudomást sem veszünk róla, emberek milliói naponta felhasználják és kihasználják, életünk elképzelhetetlen nélküle. Ez a lélegzet.

Gondoljuk arra, milyen bátorítást kap egy kismama gyermeke születésekor: lélegezz mélyen, kilégzés, belégzés. A gyermek első lélegzetvételétől az anyuka is „fellélegezhet". Ezek az útmutatók nem véletlenek. A környezetünkben élő emberek többsége, nap mint nap valamilyen tanáccsal halmoz el bennünket. Miként öltözködjünk, hogy karcsúbbnak tűnjünk, mivel táplálkozzunk, hogy egészségesebbek legyünk stb. De mi a helyzet a légzéssel? A különböző relaxációs gyakorlatok egyik alapfeltétele a helyes légzés. A hétköznapok folyamán azonban keveseknek jut eszébe tudatosan figyelni rá. Természetesnek, magától értetődőnek tűnik, mintha csak automata üzemmódra lenne állítva. Életünk hosszát az első lélegzetvételtől az utolsóig tartják számon. A mély és nyugodt légzés egy adag többletenergiát juttat a szervezetbe. Nyugtató hatással van az idegrendszerre, ugyanakkor energiával tölt fel, sőt a koncentrációkészséget is serkenti.

Nem véletlen, hogy a jógában nagy hangsúlyt fektetnek a légzőgyakorlatokra. Ezeknek a gyakorlatoknak az alkalmazása segítségünkre lehet abban, hogy a testünkben jelenlévő energiablokkokat feloldjuk. Ezek a gátak, blokkok megakadályozzák az energia áramlását a szervezetben. Szinte mindenkivel előfordult már, hogy ijedtség hatására majdnem elállt a lélegzete. Figyeljük meg, hogy légzésünk különböző élethelyzetekben miként változik. Például, amikor idegesek vagyunk, sírunk, nevetünk vagy éppen szeretkezünk. Bizonyára mindenkinek feltűnt, milyen szoros összefüggés van az érzelmi és a mentális állapotunk, valamint a légzésünk között. Az egyik befolyásolja a másikat, a folyamat fordítva is érvényes. Mindezeknek tudatában sokkal egyszerűbben megérthetjük, hogy a tudatosan ellenőrzött légzéssel jelentős mértékben hozzájárulhatunk egészségi állapotunk megőrzéséhez és egy kiegyensúlyozott, harmonikus élet megteremtéséhez.


A mély és nyugodt légzés egy adag többletenergiát juttat a szervezetbe

A mély és nyugodt légzés egy adag többletenergiát juttat a szervezetbe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: