2012-02-10 15:02:35• hírek • Póti Orsolya

Nyílt nap az 112-es hívószám európai napja alkalmából

Február 11-e az 112-es hívószám európai napja. Ez alkalomból szervezett nyílt napot a „Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, melynek keretében a „Grigore Moisil" Általános Iskola diákjait fogadták.

Legyen szó családi kirándulásról, sívakációról, vagy túrázásról, több millió európai polgárnak és a világ más részeiről idelátogató turistának lehet szüksége a segélyszolgálatokra akár hazájában, akár annak határain kívül. Az 112-es segélyhívó szám már majdnem 20 éve tárcsázható, ám az európaiak többsége nem tudja, hogyan kérhet segítséget, ha utazása során bajba jut.

A 112-es szám az európai segélyhívó szám, amely az EU minden országából ingyenesen hívható, vezetékes és mobiltelefonokról egyaránt. A nap 24 órájában elérhető 112-es számon keresztül érkező hívásokat az illetékes segélyszolgálatnak (helyi rendőrség, tűzoltóság vagy mentőszolgálat) továbbítják. Dánia, Finnország, Málta, Hollandia, Portugália, Románia és Svédország úgy döntöttek, hogy saját nemzeti segélyhívó számuk is a 112 lesz.

Február 10-én, 11 órától a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Felügyelőség nyílt napot szervezett, melynek keretében kisiskolásokat fogadott a felügyelőség székhelyére.

A diákoknak speciális oktatóanyagokat osztottak ki a felügyelőség munkatársai, majd különféle bemutatókra került sor az udvaron. A tanulók beülhettek a gépjárművekbe, valamint egy tűzoltási akció után felügyelet mellett kipróbálhatták a tűzoltókészülékeket is.

A felügyelőség a nyílt nap megszervezése által tett többet azért, hogy az egységes európai hívószám ismertebb legyen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: