2020-05-20 10:21:21• hírek • Bede Emőke

Életem árán is megvédem az országot! - Eskütétel a csendőrségnél

Ahogyan arról nemrégiben a Szatmár.ro is beszámolt, e hét elején a falticeni-i csendőrképző hat tanonca kezdte meg szakmai gyakorlatát Szatmárnémetiben, melynek részeként szerda reggel letették a katonai esküt is.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a szatmári gyökerekkel származó Boldog Florin Razvan, Korponai Alexandru Daniel, Osan Antonel, Rácz Dávid Zsolt, Tara Devid George és Vida Ármin egy igencsak visszafogott jellegű esemény keretében mondta el az eskü szövegét. „Esküszöm, hogy hű maradok országomhoz, Romániához. Esküszöm, hogy életem árán is megóvom az országot. Esküszöm, hogy tiszteletben tartom az alkotmányt, a törvényeket, az országos és katonai előírásokat. Isten engem úgy segéljen” – hangzott el az ünnepélyen.


Miután elhangzott a fogadalmat szentesítő ima, Popa Ovidiu ezredes szólt röviden a fiatalokhoz. „Az eskütétel egy különleges, érzelmekkel teli pillanat minden katona számára. A ma átélt büszkeség és felelősségvállalás érzése kísér mindannyiunkat karrierünk során, és továbblendít a nehéz helyzetekben. Sok sikert, türelmet és kitartást kívánok az általatok kitűzött célok eléréséhez. Tanulmányaitok végén pedig immár kollégaként várunk vissza titeket”- mondta a Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség vezetője.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: