2019-07-13 06:35:16• hírek • Blikk.hu

Élete legnehezebb időszakát kellett újraélnie a színésztársát drogozni tanító Szabó Győzőnek

Kép: blikk.hu (Fuszek Gábor)
Kép: blikk.hu (Fuszek Gábor)

Konzultánsként aktív szerhasználó is segíti a Toxikoma forgatását, de a Szabó Győző drogvallomásos könyvéből készülő mozifilm főszerepét, azaz a Győzőt játszó Molnár Áron az executive producerként jelen lévő színművésztől kapja a legfontosabb tanácsokat.

Tulajdonképpen Szabó „tanította meg” a heroinfogyasztás trükkjeire fiatal kollégáját.

 

"Már az első napon volt egy drogozós jelenetem. Budiban ülve adtam be magamnak a cuccot. A felvétel előtti próbán frankón ment minden, rutinosnak tűnő mozdulattal raktam a puskát, azaz a véres droggal töltött fecskendőt az ölemben tartott tálcára, mire Győző azt tanácsolta: „Ne hagyd a tálcán a fecsit, vedd a szádba!” A felkészülésemet is segítette, és iszonyú hálás vagyok, hogy jelen van a forgatáson, mert az ilyen apróságokon múlhat a hitelességem" – idézte fel A mi kis falunk és a Tóth János című sorozatokból ismert színész.

 

Áron három hónapig készült a szerepre.

 

"Győző segítségén túl aktív függővel és terapeutával is konzultáltam, szakirodalmat olvastam és dokumentumfilmeket néztem, de a nyalókázás, azaz a heroinos injekció elkészítése és beadása most is komoly kihívást jelent, hiszen kilenc év rutinját kell eljátszani" – magyarázta Áron. "Győző ennyi éven át használt heroint, és egy idő után már nem volt felesleges mozdulata. Nem leutánozni akarom, hanem megélni, de hiába gyakoroltam a herka melegítését, a citrompótló hozzáadását, a karomra kötött öv meghúzását és hiába tudom, hogyan kell a vénából visszaszívni a vért, ha egy ilyen apróságon elcsúszok."

 

Szabó Győző elárulta, szívesen segít kollégájának, de neki sem volt könnyű a Toxikoma első forgatási napja. 

 

"Előtte álmatlan éjszakám volt, és furcsa érzés lett úrrá rajtam, amikor a díszletbe beléptem. Órákig libabőrös voltam, leginkább azért, mert Herendi Gábor nagyon kemény drogozós jelenetekkel kezdte a filmezést. Aznap este sem jött álom a szememre" – idézte fel Győző. "Már a könyv megírása után felmerült bennem, a terápiám tökéletes lezárása lehetne, ha film készülne belőle, és én lehetnék Csernus doki, de egyértelmű, hogy ez nem lehetséges, hiszen idősebb vagyok már, mint a doki volt akkoriban, így egy kiváló színészre esett a választás, Bányai Kelemen Barnára. Áron pedig elképesztően formál meg engem, és a drogos jelenetekben éppúgy szeretném őt segíteni, mint a terápiás részben. Jó barátok lettünk, és különleges élmény, hogy ezen most együtt megyünk keresztül."

 

Gyógyulni akart

 

Hét évvel ezelőtti megjelenését követően heteken át vezette az eladási listát Szabó Győző önéletrajzi könyve, a Toxikoma, és a siker részét képezte, hogy sokan nem tudták, a Valami Amerika című 2002-es mozisikerrel ismertté vált színész a forgatása előtt ment végig a terápia hidegrázós poklán.

 

"Sejtettem, hogy az egész ország meg fog döbbenni a drogvallomásomon, de ezt a könyvet terápiás jelleggel írtam" – nyilatkozta korábban Szabó Győző.

 

Hasonlóan érdekes sztársztorikért kattintson a Blikk.hu-ra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: