2018-07-26 05:39:17• hírek • Szatmár.ro

Élete egyik legnehezebb Red Bull futama volt a szerdai

fotó: Bogdan Brylynski
fotó: Bogdan Brylynski

Gyenes Emánuel számára nagyon kimerítő volt a szerdai versenynap.

A Red Bull Romaniacs hard enduro verseny szervezői szerdán a sorozat egyik legnehezebb napjával lepték meg a rajthoz állókat. Az Autonet Motorcycle Team versenyzője reggel 7 órakor rajtolt el, majd délután fél ötkor ért célba, tehát 9,5 órát töltött a motor nyergében. Ráadásul esett az eső, a Petrozsény környéki pályán pedig nagyon csúszós volt a talaj, az utolsó húsz kilométeren lábon is alig lehetett állni, nemhogy motoron.


"Jó tempót motoroztam, másodikként értem célba. Többször is elestem, de szerencsére sem nekem, sem a motornak nem esett komolyabb baja. Eddig az összes Red Bull-kiíráson részt vettem, így bátran kijelenthetem: az egész versenysorozat egyik legnehezebb napján vagyok túl" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak a szatmári Dakar-hős.


A versenyből még három nap van hátra, Gyenes pedig szeretne a Silver kategóriában dobogós helyezést elérni. A 2017-es versenyen Mani a második helyen végzett ebben a kategóriában.


A versenypálya nem csak hegyeken-völgyeken és patakmedreken keresztül vezet, hanem gyakran elhagyatott gyárépületeket is érint, erről tanúskodik az alábbi videó is:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: