2020-06-02 16:11:12• hírek • Refszatmar.eu

Élet támad – kültéri pünkösdi alkalmak Szigetlankán

Három szabadtéri istentiszteletet is tartottak Szigetlankán, pünkösdkor, Szatmárnémeti-Szigetlanka Facebook oldalán az IGEsziget-sorozat pedig közelít a századik bejelentkezéshez. Ünnepi legátus érkezett a Deák téri református templom gyülekezetébe, gazdagítva igehirdetéseivel a lelkeket.

Szombaton délután 17 órától bűnbánati, vasárnap és hétfőn délelőtt 10 órakor ünnepi istentiszteletet tartottak a szigetlankai templom előtt, vasárnap úrvacsorai közösségben voltak a hívek, közben pedig minden este 20 órától élő bejelentkezéseken keresztül hallhatták az igehirdetéseket.

Vasárnap délelőtt Rácz Ervin lelkipásztor Ezékiel könyve 37. fejezete első 14 verse alapján hirdette az Igét mennyei perspektívát tárva a gyülekezet elé. Durva képet tár a bibliaolvasó elé a próféta, száraz csontokkal teli mező, a káosz és a zűrzavar gyakran életünk lenyomata. Ez a szétdobáló Sátán víziója a családunkra, nemzetünkre, társadalmunkra vonatkozóan. Isten azonban különös módszert alkalmaz ennek a helyzetnek a megszüntetésére: az igehirdetést. Hogyha Ezékielnek a száraz csontokhoz kellett prédikálni, az elmúlt hetekben nem volt nehéz egy telefon kamerája előtt hirdetni az Igét. S, ha életünkben biztos pont, tekintély lesz az Ige, akkor jön a Lélek életet hoz, ami ránő a halálra. A minket körülvevő Léleknek, levegőnek, szélnek bennünk van helye, be kell lélegezni és kezdődhet az Élet. Az igehirdetést követően Kupán Erzsébet szavalata hangolt az összetartozás napjára, majd hosszú szünet után végre közösségben, az előírásokat betartva úrvacsorázhatott a gyülekezet.



Hétfőn Csatári Leila III. éves teológiai hallgató hirdette az Igét a másodnapi kültéri istentiszteleten, egy kicsivel jobb idő várta a gyülekezetet, mint ünnep első napján. „Ha az Isten Szentlelkét akarod, rendszeresen kéred, akkor engedd el azt, tárd ki az életed, köszönd meg a Lelket. Amikor kérted, máris köszönd meg, mert megkapod. És indulj és használd az Isten Szentlelkét! Menet közben megtapasztalod, hogy kaptad. Nem is mértékkel – mértéken felül! És élet támad körülötted, kis és nagy-családban. Kérd Isten Szentlelkét. Ne csak egy kicsit belőle. Ajánld fel magadat neki és megelevenít, hogy magad is csodálkozol majd, mint mások is. Vállalod-e életed legnagyobb merészségét, rizikóját; úgy kérni rendszeresen, naponként az Isten Szentlelkét, hogy te légy az Övé és ne a Szentlélekből egy kicsi a tied. – Aki most ezért mer, akar, tud imádkozni, hogy igazán, örök életre eleven legyen, az imádkozzék szüntelen!” – bátorított a legátus a Rómaiakhoz írott levél 8. részének 9-től 13-ig terjedő versei alapján.

Jó volt találkozni, egymást látni a gyülekezeti tagoknak, még ha maszk is takarta olykor az arcokat, de Varga István szigetlankai presbiternek köszönhetően mosoly, vagy éppen egy-egy szív varratott rá a maszkokra és ezzel is egy kicsivel hangulatosabb lett a találkozás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: