2012-11-02 09:57:23• hírek • MTI

Élet- és balesetbiztosítást kapnak a tibetiek

Tibet valamennyi polgárának, köztük a kolostorok szerzeteseinek ingyenes élet- és balesetbiztosítást ígér a helyi kormányzat új társadalombiztosítási programja - jelentette helyi információkra hivatkozva a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

A tervek szerint az autonóm terület lhászai kormányzata 44 millió jüant (közel 25 millió lej) különít el évente a városi és vidéki lakosság, illetve a regisztrált szerzetesek és szerzetesnők biztosításának fedezetére - tájékoztatott Hsziao Hou-kuo a helyi kormányzat illetékese.

Az október közepén életbe léptetett program keretében minden kedvezményezett - baleset esetén - 50 ezer jüanig terjedő kártérítéssel járó biztosításra jogosult. A polgárok további 10 ezer jüan (5600 lej) értékű egészségügyi biztosítást kapnak.

A tibetiek mobilitása az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt, s ezzel több baleset is éri őket, több a megbetegedés is körükben - magyarázta Hsziao. Hozzátette: az új intézkedéssel tökéletesebbé vált a tibetiekre vonatkozó társadalombiztosítási rendszer, amelynek már részei a nyugdíjak, az egészségügyi ellátással, az anyasággal, a munkanélküliséggel és a munkahelyi balesetekkel kapcsolatos juttatások.
Kína az elmúlt évek óta jüan százmilliókat fordít Tibet infrastrukturájának fejlesztésére, útépítésre, áramellátó hálózatok kiépítésére, lakásépítésre, turisztikai beruházásokra.

Peking ezzel azt igyekszik igazolni, hogy a nyugati országrész, benne a ritkán lakott Tibet, rendkívül elmaradott, s az évtizedeken át "magukra hagyott" emberek elégedetlenségének meghatározó oka az ott élő lakosság alacsony életszínvonala és nehéz életkörülményei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: