2013-08-01 13:51:35• hírek • Póti Orsolya

Élet a tanyán – Alkotóhét a Fonó-Házban

Az Aranykapu Fonó-Házban augusztus 12-16. között, azaz Újkenyér havában újabb alkotóhétre kerül sor, amelyre a szervezők már várják a 6-12 év közötti gyerekek jelentkezését.

A hét témája a hagyományos tanyák világa, a falusi életforma, ezen belül a népi építészet lesz. Mindez a gyerekek számára kézzelfogható módon, egy hagyományos gazdasági udvar kicsinyített másának elkészítése által elevenedik meg. A tevékenységekre hétfőtől péntekig, 9 óra és 13 óra között a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt kerül sor. Jelentkezni illetve további információkat kérni az alábbi elérhetőségeket lehet.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület ezúton is szeretné kérni a lakosság segítségét néhány, a hagyományos paraszti életmódra jellemző tárgy beszerzéséhez. Az olyan tárgyak, amelyek sokak számára talán értéktelennek számítanak, az egyesület tevékenységei által újra használatba kerülnének.

A szervezők várják mindazok jelentkezését, akiknek padlásán olyan, vidéki nagyszülőktől, rokonoktól örökölt tárgyak lapulnak, melyeket - adomány vagy kölcsön formájában - az egyesület rendelkezésére bocsátanának.

Az egyesület tevékenységei által többek között a következőket tudná hasznosítani: fateknő, dézsa, kosár (vesszőből, gyékényből), szakajtó, kelengyés láda, sparhelt, kötélverő gép, fonáshoz, szövéshez, sütés-főzéshez használt eszközök, textíliák (rongyszőnyeg, szőttesek, falvédők, stb.).

A felajánlásokat az aranykapu.ke@gmail.com e-mail címen, illetve a következő telefonszámokon várják: 0744-687-813 (Nezezon Enikő), 0741-182-063 (Takács Andrea).

Az egyesület előre is köszöni a felajánlók segítségél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: