2011-03-11 14:00:42• hírek • Szatmar.ro

Élet a környezetért, élet az emberért

Az iskolások környezetbarát beállítottságúvá való nevelése kezdődik el ismét megyénkben.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közös, nemzetközi programot indít, amelynek célja a tanulók felvilágosítása, illetve ránevelése az ökobarát életformára.
A programot immár ötödik alkalommal rendezik meg. A diákokat is bevonva először a 2005-2006-os tanévben foglalkoztak a megye területének szemétgazdálkodásával, rá egy évre pedig már regionálisan vizsgálták ugyan ezt a témát, ekkor már Máramaros, Besztercenaszód és Bihar megye is társként szerepelt Szatmár oldalán.

A 2007-2008-as tanévben a határ menti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével közösen vizsgálták ugyanezt a témakört, ekkor azonban már a víz minőségének felmérésére is nagy hangsúlyt fektettek, csakúgy, mint a biodiverzitásra.
Tavaly szintén a szabolcsiakkal közösen, ám ukrajnai diákokkal kibővülve folytatódott a program.

A 2010-2011-es tanügyi év második félévétől kezdődően ismét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével karöltve oktatják a diákokat. Az új igényeket felismerve ezúttal már a megújuló energia felhasználását hangsúlyozva ki.
A márciusban induló programra a líceumi csoportok beiratkozását március 25-ig várják az ügynökség székhelyén a Kossuth Lajos (Mircea cel Batran) 8. szám alatt.

Előbb a Föld napja alkalmából áprilisban tartanak különböző eseményeket, a későbbiekben pedig a szatmárnémeti Zöld Házban a Környezetvédelmi Nap alkalmából gyakorlati és elméleti jellegű versenyeket rendeznek a diákok számára.
A fiatalokat talán még inkább motiválhatja a beiratkozásra az a tény, hogy egy magyarországi ökotáborban is részt vehetnek.


Idén is a környezetvédelmem mellé állnak a diákok
Idén is a környezetvédelmem mellé állnak a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: