2018-11-05 14:39:35• hírek • MTI

Elérte Mexikóvárost az Amerika felé tartó migránskaraván

Foto: Luc Forsyth / BuzzFeed News
Foto: Luc Forsyth / BuzzFeed News

Megérkezett a közép-amerikai országokból indult migránskaraván néhány száz emberből álló csoportja Mexikóvárost.

Úgy tudni, bevárják a többieket, hogy egyszerre, minél többen érjék majd el az Egyesült Államok határát. A migránskaraván Hondurasból, Guatemalából és Nicaraguából indult, a létszámát csak becsülni lehet, de több mint hétezer ember lehet úton.

 

A 21 milliós Mexikóvárosban napok óta vízhiány van, mert javításokat végeznek az egyik víztározónál. A hatóságok így most nemcsak azért vannak készültségben, mert a városba rövid időn belül több ezer migráns érkezik, hanem a vízhiány miatti kormányellenes zavargásokat is meg kell akadályozniuk. Egy másik mexikói nagyváros, Córdoba egyik sportlétesítménye is zsúfolásig megtelt a migránskaraván tagjaival.

 

Több karaván tart egyszerre az Egyesült Államok felé, egyes számítások szerint a körülbelül 7 ezer ember csak hetek múlva érhet oda.

 

Az Egyesült Államok és Mexikó határán eközben telepítik a drótkerítést. Azt akarják megakadályozni, hogy a migránsok ne kerülhessék el a hivatalos átkelőhelyeket, és ne törhessenek be az országba. Donald Trump georgiai kampánygyűlésén azt mondta, az országot megszállás fenyegeti.

 

Az Egyesült Államok mindent megtesz azért, hogy déli határánál ne ismétlődjön meg az, ami október közepén történt, mikor a migránskaraván erőszakkal törte át a mexikói határt. Sokan már akkor összefüggést láttak a civil szervezetek jelenléte és a migránscsoportok szervezettsége között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: