2008-05-21 17:00:25• hírek • Szatmar.ro

Építkezik a Szatmár megyei Prefektusi Hivatal

 A megyei rendőrség szomszédságában fog felépülni a Prefektusi Hivatal új épülete.

A megyei rendőrség épületének szomszédságában, a volt Eötvös utca és Kossuth Lajos (ma Al. I. Cuza és Mircea cel Bărtân) utca kereszteződésénél található telken épül fel a Prefektusi Hivatal új székháza Szatmárnémetiben.

A 2.742 négyzetméteres telket a szerdai kormányülésen utalták erre a célra a várostól a Belügyminisztérium igazgatásába. A területen 1994-ben kezdték el szolgálati lakások építését a belügyminisztérium alkalmazottainak, de máig csak az egyik épületrész tartószerkezete és a kazánház készült el. Az évek óta félkészen álló épületet részben hasznosítani fogják az építkezéskor, a kazánház pedig, az eredeti terveknek megfelelően, a prefektúrát és a megyei rendőr-főkapitányságot is ellátja majd.

A prefektusi hivatal irodái jelenleg a szatmárnémeti közigazgatási palotában vannak „elszórva”, több más közintézménnyel együtt, és ez gyakorlatilag mindegyik hivatal működését zavarja. A prefektúra 2006-ban kezdett olyan megfelelő épületet keresni, amelyben minden irodáját elhelyezheti, és erre a célra az egyetlen alkalmasnak a félbehagyott tömbház bizonyult.

Szatmár.ro 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: